Parikesit: Béda antara owahan

735 bèt wis ditambahake ,  5 sasi kepungkur
sithik
(sithik)
[[Gambar:Parikesit-kl.jpg|thumb|Parikesit]]
'''Prabu Parikesit''' ikuya putuné'''Prabu RadènKresna [[Arjuna]]Dipayana''' sakaya [[wiracarita]]iku [[Mahabharata]]. Panjenengané miturut carita dadi [[ratu]] ing Negara Ngastina.<ref>{{Cite banjurbook|url=https://www.sastra.org/bahasa-dan-budaya/wayang/1684-padhalangan-ringgit-purwa-jilid-34-balai-pustaka-1930-1932-377|title=Serat dipateniPadhalangan nagaRinggit [[Taksaka]].Purwa - 1930, 1932|last=Pustaka|first=Balai|language=jv}}</ref>Prabu Parikesit putrané Radèn [[Abimanyu|Angkawijaya]]/Abimanyu satriya ing Plangkawati kaliyan premesuri [[Dèwi Utari]], putri Prabu [[Matswapati]] karo [[Dèwi Ni Yustinawati]] saka nagara [[Wirata]]. Sabubare perang Brantayuda lan Pandhawa padha surut, Parikesit kang duwe hak praja ing Ngastina. Nanging amarga durung diwasa, lakune paprentahan ditindakake dening Utari. Sawise ngancik diwasa Parikesit kajumenengake ratu dening Resi Jaladara, ya Prabu Baladewa kang wis madeg Pandhita.
 
Parikesit dadi puncering [[sejarah pangiwa]] para ratu ing tanah Jawa bisa sambung getih karo Pandhawa.<ref>{{Cite book|url=https://www.sastra.org/bahasa-dan-budaya/adat-dan-tradisi/595-bauwarna-padmasusastra-1898-205-jilid-23-sa|title=Layang Bauwarna - 1898|last=Padmasusastra|language=jv}}</ref>
 
== Uga delengen ==
2.820

besutan