Durwasa: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 sasi kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: perkawis → prakawis using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: Solo → Sala)
c (→‎top: éjaan, replaced: perkawis → prakawis using AWB)
 
[[Gambar:Durwasa Solo.jpg|thumb|right|300px|Durwasa Sala]]
 
Wonten salebeting [[Mitologi hindu]], '''Durwasa''' utawi '''Durvasa''' (दुर्वास di [[Dewanagari]] utawi '''durvāsa''' di IAST, dipunsebat '''[d̪urʋɑ ː sɐ]''' wonten ing [[Basa Sansekerta]], utawi '''Durvasas'''<ref name="internet1">[http://en.wikipedia.org/wiki/Durvasa], Dipun undhuh tanggal 30 September 2012.</ref><ref name="internet2">[http://id.wikipedia.org/wiki/Durwasa], Dipun undhuh tanggal 30 September 2012.</ref>. Durwasa punika putra saking [[Atri]] kaliyan [[Anasuya]]<ref name="internet1" /><ref name="internet4">[http://www.easternuptourism.com/Durwasa-Ashram.jsp], Dipun undhuh tanggal 3 November 2012.</ref>. Panjenenganipun inkarnasinipun [[Siwa]]<ref name="internet1" />. Panjenengaipun sampun misuwur gadhah sipat gampil nesu<ref name="internet3">[http://www.wayangpedia.com/durwasa.html], Dipun undhuh tanggal 30 September 2012.</ref>. Manawi saweg nesu, panjenenganipun sagen paring kutukan (dipunwastani [[Shapa]]) ingkang saged mejahi sadaya kemawon<ref name="internet2" />. Pramila makaten, wonten pundi kemawon, panjenenganipun dipunkurmati déning Déwa punapa manungsa<ref name="internet2" />. Tuladhanipun wonten salebeting Abigyāna Shakuntala ingkang dipunserat déning Kalidasa, panjenenganipun paring kutukak dhumateng Sakuntala manawi tresnanipun badhé dipunsupekaken. Salajengipun, perkawisprakawis punika dados kasunyatan<ref name="internet2" /><ref name="internet3" />.
 
== Rujukan ==
352.737

besutan