Tuduhaké menu pokok
Durwasa Sala

Wonten salebeting Mitologi hindu, Durwasa utawi Durvasa (दुर्वास di Dewanagari utawi durvāsa di IAST, dipunsebat [d̪urʋɑ ː sɐ] wonten ing Basa Sansekerta, utawi Durvasas[1][2]. Durwasa punika putra saking Atri kaliyan Anasuya[1][3]. Panjenenganipun inkarnasinipun Siwa[1]. Panjenengaipun sampun misuwur gadhah sipat gampil nesu[4]. Manawi saweg nesu, panjenenganipun sagen paring kutukan (dipunwastani Shapa) ingkang saged mejahi sadaya kemawon[2]. Pramila makaten, wonten pundi kemawon, panjenenganipun dipunkurmati déning Déwa punapa manungsa[2]. Tuladhanipun wonten salebeting Abigyāna Shakuntala ingkang dipunserat déning Kalidasa, panjenenganipun paring kutukak dhumateng Sakuntala manawi tresnanipun badhé dipunsupekaken. Salajengipun, perkawis punika dados kasunyatan[2][4].

RujukanBesut