Tuduhaké menu pokok

Ing mitologi Hindhu, Maya (मय), utawa Mayasura (मयासुर) iku raja agung kang nguwasani ras Asura, Daitya, lan Rakshasa ing donya. Dhéwékè iku arsitek mahir kanggo penduduk ing sangisoring lemah. Dhéwékè uga yasa pura megah ing Indraprastha. Mayasura meguru marang Sukracarya, guruné para daitya lan asura.

RamayanaBesut

Mayasura iku bapaké Mandodari, garwané Rahwana. Mayasura yasa pura megah ing satengahing guwa. Anoman bareng karo para wanara nemu pura iku ing sajeroning kitab Sundarakanda. Ing tengah-tengahing guwa ana wanadya kang jenengé Sayampraba. Wanadya iku nulungi Anoman lan wanara supaya tekan ing pasisir kidul India.

MahabharataBesut