Tuduhaké menu pokok

Dèwi Ambalika (Dewanagari: अम्बालिका;) utawa Dèwi Ambiki ing wiracarita Mahabharata iku putri mbarepé Prabu Darmahambara, raja saka Krajan Giyantipura karo Dèwi Swargandini.[1] Dèwi Ambalika duwé sadulur cacahé loro, ya iku Dèwi Amba lan Dèwi Ambika utawa Dèwi Ambaliki.

Seduluré Dèwi Ambalika sing aran Dèwi Amba ora sengaja kena panah Déwabrata/Resi Bisma banjur mati. Déné seduluré sing aran Dèwi Ambika dadi bojoné Prabu Citragada (putra mbarepé Prabu Sentanu karo Dèwi Durgandini saka negera Hastinapura), banjur dadi bojoné Begawan Abiyasa.

Dèwi Ambalika lan Dèwi Ambaliki dadi putri boyongan Resi Bisma kang wis bisa menangaké sayembara kanthi matèni Wahmuka lan Arimuka. Ing Hastinapura Dèwi Ambalika dinikahaké karo Wicitrawirya, putra ragilé Prabu Sentanu karo Dèwi Durgandini.

Cathetan sikilBesut