Tuduhaké menu pokok
Santanu

Santanu (Sangskreta: सांतनु; Śāṇtanu) iku paraga protagonis sajeroning wiracarita Mahabharata. Santanu iku putra Raja Pratipa saka trah Candrawangsa, katurunan Maharaja Kuru, sing duwé tegal Kurukshetra, dumungé ing tlatah India Lor. Prabu Santanu iku ramané Bisma lan kanthi legal, kakèk saka Pandhu lan Dretarastra. Santanu maréntah ing Hastinapura, kutha krajan sisan pusat pamaréntahan para katurunan Kuru, ing Karajan Kuru.

Mangsa timurBesut

Prabu Santanu iku putra saka pasangan Prabu Pratipa patutan karo Dewi Sumanda, katurunan Raja Kuru, sing nurunaké kulawarga para Pandhawa lan Kurawa. Santanu asal saka tembung çanta sing tegesé tenang, sebab Prabu Pratipa sajeroning kaanan tenang nalika putrané lair. Prabu Santanu iku bagus banget, pinter olah gegaman, lan seneng bebedag ing alas. Nalika ramané arep lèngsèr keprabon, kangmasé, Dewapi lan Bahlika nulak marisi tahta.Dewapi mutusaké arep urip minangka pertapa kanggo nemu kedamaian, sauntara iku Bahlika mutusaké lunga ngumbara menyang India Kulon. Mula saka iku, Santanu banjur nggantèkaké posisi ramané, Prabu Pratipa,dadi raja ing Hastinapura.

Uga delengenBesut

RujukanBesut

Pranala njabaBesut