Siwah

(Kaelih saka Siwa)
Siwah

Bathara Siwah ingkang nitih wahananipun, sang lembu Nandini
Bathara Siwah ingkang nitih wahananipun, sang lembu Nandini.

Asma miturut basa
Basa Sangaskreta Śiwa
Asma miturut aksara
Dewanagari शिव
aksara Bali Barkas:Siwa-Bali.png
aksara Jawa Barkas:Siwa-Jawa.png

Bathara Siwah (Sansekreta: Śiva), utawi kala-kala dipunserat Shiva, miturut pasang aksara (ejaan) basa Inggris, punika inggih salah satunggiling Déwa Utami, Trimurti ing agami Hindhu ingkang cacahipun tiga. Kalih Déwa sanèsipun inggih Brahma saha Wisnu.

Bathara Siwah kaanggap satunggiling manifèstasi Déwa Panglebur. Anging amargi Bathara Siwa kiyat, lajeng kathat ingkang nyuwun pangreksanipun.

Ing tradhisi Jawi rikala-kala Siwah dipunwastani Bathara Guru.

Nama-nama sanès SiwahBesut

  • Jagatpati, Paramêśwara, Rudra, Trinetra