Mawie Ananta Jonie: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
→‎Asiling Karya: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB
(→‎top: ganti isi, replaced: arupi → wujud)
c (→‎Asiling Karya: éjaan, replaced: sak punika → sapunika using AWB)
 
 
== Asiling Karya ==
Sadangunipun dalem wonten ing RRT (utawi ingkang sak punikasapunika misuwur kanthi nama RRC [[Republik Rakyat Cina]]), sajak- sajak sanèsipun ingkang sampun naté kapacak ing ''The Call'', ''Kancah'' saha ''Mimbar lndonesia''. Wiwit taun [[1989]], piyambakipun dalem wonten ing nagari [[Walanda]]. Kados déné panyerat eksil sanèsipun, Mawie Ananta Jonie ugi nyerat kathah seratanipun wonten majalah,ugi ing majalah ''Arah'' saha ''Arena''. Ing taun [[1994]], piyambakipun kasil ngasilaken buku kempalan sajakipun ingkang kaping pisan kanthi irah- irahan ''Nyanyian Persahabatan'' & ''Sebuah Surat Mangsa Bunga'' ingkang terbit wonten ing ''Kreasi No.18.'' Bukunipun ingkang kaping kalih inggih punika, ''Janji pada Yang Mati'' ingkang terbit ing taun [[1998]]. Piyambakipun ugi dados panggurit ingkang seratanipun dipunpacak wonten sesarengan kaliyan penggurit sanèsipun wonten ing ''Yang Tertindas yang Melawan Tirani I'' (1997) saha ''Yang Tertindas yang Melawan Tirani II'' (1998).<ref name="mawie2">{{cite book | last = LastName | first = FirstName | title = Di nagari orang : puisi penyair Indonesia eksil | publisher = Amanah Lontar bekerjasama dengan Yayasan Sajarah Budaya Indonesia, Amsterdam | location = Jakarta, Indonesia | year = 2002 | isbn = 9798083423 }} halaman 250</ref>
Sajakipun Mawie Ananta ingkang irah- irahanipun “Kunanti bumi memerah darah” kaacak wonten ing majalah “Bintang Timur” ing tanggal [[21 Maret]] [[1965]]. Sajak punika nyariosaken deritanipun satunggaling wanita kéré ing pinggiring [[Kali Ciliwung]].
== Cathetan suku ==
352.737

besutan