Gajah: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  1 taun kepungkur
c
éjaan, replaced: ya iku → yaiku using AWB
(Reverted 1 edit by Media viral (talk): Yen ngrujuk situs resmi KBBI, ora mathuk karo pernyataane)
Tenger: Pawurungan
c (éjaan, replaced: ya iku → yaiku using AWB)
}}
[[Barkas:Elephas maximus maximus - 01.jpg|jmpl|Elephas maximus]]
Famili '''Gajah''' ([[Basa krama]]: '''liman'''; [[Basa Latin|Latin]]: ''Elephantidae'') iku famili saka [[ordho]] [[Pachyderm]], lan siji-sijiné famili sing kasisa saka ordho [[Proboscidea]]. Gajah iku kéwan sing ana ing [[Indonésia]]. Gajah iku [[mamalia]] lan wujud [[kéwan dharat]] gedhé dhéwé ing [[Bumi|donya]]. Ana 2 spésies gajah ing [[Bumi|donya]] ya ikuyaiku [[Gajah Asia]] (biyèn dikenal minangka [[Gajah Indhia]]) lan [[Gajah Afrika]].
 
Periode meteng gajah iku 22 sasi, paling suwé tinimbang kéwan dharat liyané. Bobot bledug (anak gajah) lumrahé 120 kilogram. Gajah bisa urip tekan 70 taun. Gajah uga tau digunakaké ing peperangan minangka [[gajah perang]] kanggo nyerang mungsuh.
{{commons|Elephant|Gajah}}
* {{ms}} [http://w3.spancity.com/yosri/FaktaHaiwanGajah.htm Kasunyatan ngenani gajah]
 
{{kéwan-stub}}
 
[[Kategori:Gajah| ]]
[[Kategori:Kéwan]]
 
 
{{kéwan-stub}}
9.492

besutan