Faqih Usman: Béda antara owahan

241 bèt wis ditambahake ,  2 sasi kepungkur
Nambah rujukan
(Kandel lan pranala)
(Nambah rujukan)
'''Faqih Usman''' utawa KH. Faqih Usman yaiku salah sawijining [[ngulama]] [[Islam]] ing [[Indonésia]] nalika jaman kamardikan. Panjenengané uga tinepung minangka aktivis, pulitisi saka [[parte Masyumi]] lan [[mentri]] [[agama]] ing jaman [[Présidhèn|prèsidhèn]] [[Soekarno]] kang duwé latar wuri saka wong dagang. Ing jaman ''Orde Lama'', mèh kabèh mentri agama saka latar [[pondhok pesantrèn]] malah kepara wis [[kyai]]. Mung Faqih Usman kang bédani senajan naté ngangsu kawruh ing [[pesantrèn]], nanging panjenengané luwih asring urip dadi wong dagang nganti kadhapuk dadi mentri agama kaping pindho.<ref>{{Cite web|url=https://masjiduna.com/k-h-faqih-usman-menteri-agama-berlatar-belakang-pedagang/|title=KH. Faqih Usman Mentri Agama kang Asale saka Wong Dagang|last=Masjiduna|first=Redhaksi|website=Masjiduna|access-date=2021-08-01}}</ref>
 
[[Kategori:Tokoh Indonésia]]
4.856

besutan