Cahya: Béda antara owahan

19 bèt wis ditambahake ,  13 taun kepungkur
+
c (bot Menambah: an:Luz)
(+)
== Pambiasan cahya ==
Cahya dibiasaké yèn mrambat miring ngliwati medium sing béda kayata saka udhara menyang [[kaca]] banjur ngliwati [[banyu]]. Kahanan iki disebut pambiasan cahya. Bab iki amarga cahya mrambat luwih cepet ing medium sing kurang padhet. Nanging cahya sing teka kanthi sudhut teka 90 derajat, (tegak lurus) ngliwati medium sing béda-béda ora dibiasaké. Conto sedina-dina bab pambiasan yakuwi sedhotan sing katon béngkong lan luwih gedhé jroning banyu, utawa dhasar kolam sing katon luwih cethèk saka kahanan sakbeneré.
 
<~--
== Pantulan cahayacahya bergantunggumantung kepadamarang jenisjinis permukaan ==
Citra dapatbisa dilihatdideleng diing dalamsajroning cerminkaca karenapangilon adaamarga anané pantulan cahayacahya. Pantulan cahayacahya ituiku lebihluwih baikapik danlan teraturtumata padaana ing permukaan yangsing rata. Pantulan cahayacahya agakrada kaburburem padaing permukaan yangsing tidakora rata. CerminPangilon danlan permukaan airbanyu yangsing jernihbening sertasarta tenanganteng adalahminangka pemantul cahayacahya yangsing baikapik. IniBab membuatiki kitasing dapatagawé melihatkita wajahbisa danndeleng badanayang=ayang kitapraèn diing dalamsajroning cerminpangilon.
 
-->
=== Alat-alat kanthi prinsip pambiasan cahya ===
# Kaca benggala
{{rintisan}}
 
[[Kategori:CahyaOptik| ]]
 
[[an:Luz]]
78.625

besutan