Boksit: Béda antara owahan

33 bèt wis dibusak ,  11 taun kepungkur
typo
(a)
 
(typo)
 
'''Boksit''' utawa bauksit, iku wiji [[alumunium]] sing paling wigati. Dat iki dumadi akèh-akèhé saka bahan logam ''gibbsite'' Al(OH)<sub>3</sub>, [[boehmite]] γ-AlO(OH), lan alumunium dioksida hidroksida (''diaspore'') α-AlO(OH), bebarengan karo oksida wesi [[goethite]] lan [[hematite]], lempung mineral [[kaolinite]] lan sethithik [[anatase]] TiO<sub>2</sub>. Dat iki dijenengaké saka jeneng désa [[Les Baux-de-Provence|Les Baux]] ing [[Prancis]] kidul, papan ditemokaké sepisanan dat iki ing taun 1821 déning geologis [[Pierre Berthier]].
 
==Pangasil boksit==
 
Tabel ig ngisor iki negara diurut miturut akèhé cadhangan boksit.
*[http://www.mii.org/Minerals/photoal.html Mineral Information Institute]
 
{{stub}}
[[Category:Aluminium]]
[[Category:Aluminium minerals]]
[[Category:Sedimentary rocks]]
 
[[ar:بوكسيت]]
78.624

besutan