Wikipédia:Miwiti kaca anyar: Béda antara owahan

typo sithik
c (bot Menambah: am, ar, arz, br, cs, es, fa, fr, gl, it, ka, lt, pl, ru, sk, udm, uk, yi Mengubah: da, eu, ia, id, ja, ku, pt, su)
(typo sithik)
 
== Prinsip umum ==
* Kasaranaké maos [[Wikipedia:KeuntunganMlebu mempunyai akunlog|masukmlebu log]] sebelumsadurungé panjenengan Anda mulaimiwiti menyuntingnyunting.
* Kasaranaké miwiti kaca anyar seka '''pranala (''link'') sing wis ana'''. Ana pranala sing dijenengi "pranala memedi (ghost links)" utawa "pranala abang (red links)" -- pranala sing katedhak ing teks, nanging durung ana artikel sing njabaraké.
* Supaya dimangertèni kanggo '''[[Wikipedia:Menehi konteks|mènèhi konteks]]''', yaiku nulis atur pambuka singkat ing wiwitan artikel. Aja nulis "Iki novel katelu saka..." -- sawetara kuwi ''panjenengan'' bisa waé katlusur seka pranala pranala seka novelis kondhang X, pamaos liya bisa waé seka kaca liyané manèh.
==Cara-cara miwiti kaca anyar==
=== Miwiti kaca anyar seka pranala (link) sing wis ana, sawisé kaciptakaké, utawa sawise nggolèki ===
[[Gambar:Contohlinkbirudan-emrahmerah.jpg|thumb|200px|Pranala]] (''link'') abang nandhakaké yèn artikel kasebut isih durung ana isiné, déné sing werna biru iku sing wis ana katrangané..
 
Pranala-pranala internal kang tumuju kaca-kaca kosong biasané kaciptakaké ing prosès kagawané sawijining kaca, lan/utawa kanggo wong liya ngrembakakaké wong liya kanggo miwiti. Pranala-pranala mau biasané awerna abang.
78.625

besutan