Mitokondria: Béda antara owahan

174 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
c
c (Kondriosom dipun-alihaken menyang Mitokondria: jeneng alternatif)
'''Kondriosom''' utawa '''Mitokondria''' ('''''mitochondrion'''', plural: '''''mitochondria'''') iku [[organel]] papan lumakuné fungsi [[respirasi]] sèl makhluk urip. Respirasi minangka proses perombakan utawa [[katabolisme]] kanggo ngasilaké [[energi]]utawa tenaga kanggo prosès urip.
 
{{biologi-stub}}
[[ja:ミトコンドリア]]
[[ka:მიტოქონდრია]]
[[kn:ಮೈಟಕಾಂಡ್ರಿಯನ್ (ಉಸಿರಾಟ ಮತ್ತು ಶಕ್ತಿ ಬಿಡುಗಡೆಯ ಅಂಗಾಂಶ)]]
[[ko:미토콘드리아]]
[[la:Mitochondrium]]
[[oc:Mitocondria]]
[[pl:Mitochondrium]]
[[pnb:مائٹوکونڈریا]]
[[pt:Mitocôndria]]
[[ro:Mitocondrie]]
40.149

besutan