Kidul: Béda antara owahan

497 bèt wis ditambahake ,  11 taun kepungkur
+sithik
c (Suntingan 203.78.120.20 (dhiskusi) dipunwangsulaken dhateng ing vèrsi pungkasan déning Pras)
(+sithik)
'''Kidul''' iku salah siji arah mata angin. Ing [[peta]], arah iki biasa anane ing sisi ngisor. Arah kidul nduwèni sudut 180°. Ana rong werna arah kidul yaiku kidul sakbeneré (''true south'') lan kidul magnetis. Kidul sakbeneré iku arah menyang poros bumi sisih kidul yakuwi [[Kutub Kidul]] sing dumunung ing [[Antartika]]. Arah kidul magnetik iku arah menyang kutub magnetik, yakuwi arah sawetara adohé saka kutub kidul.
 
Lawan arah kidul yaiku [[lor]].
 
== Makna Liya ==
Tembung kidul uga kerep kanggo ngarani tlatah sing dumunung ing kidulé [[garis katulistiwa]] sing dianggep rata-rata kurang maju tinimbang sing manggon ing sakloré garis katulistiwa.
 
== Uga pirsani ==
*[[Kulon]]
 
{{Lokasi géografis}}
 
{{mataangin}}
'''''bali menyang:''''' [[Mata angin]]
{{rintisan}}
{{mataangin}}
 
 
78.625

besutan