Wrocław: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
c
Kutha iki nduwé sajarah dawa lan dikuwasani negara sing béda-béda. Saka taun [[1919]]–[[1945]] Wrocław iku dadi ibukuthané provinsi Prusia, [[provinsi Niederschlesien]].
 
Ing pungkasané [[Perang Donya II]], kutha iki dibedhah déning [[Tentara Abang]] [[Uni Sovyet|Uni Sovyèt]] lan sawisé taun 1945 diserahaké marang Polandia, dadi kompènsasi tlatah Polandia ing sisih wétan sing dicaplok Uni SovyetSovyèt ([[Belarus]] lan [[Ukraina]]). Pedunung Jerman ing kutha iki padha diusir kabèh, sanadyan sawisé iku isih ana wong Jerman manggon ing kutha iki. Kutha iki banjur dileboni wong-wong saka Polandia, utamané saka kutha [[Lwów]] sing dicaplok Uni Sovyèt.
 
== Klub-klub Olahraga ==