Gemblong: Béda antara owahan

525 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+sithik, mbuwang interwiki basa Indonesia (durung ana artikele)
(+sithik, mbuwang interwiki basa Indonesia (durung ana artikele))
'''Gemblong''' iku salah siji jenising [[panganan]] cilik utawa kudhapan. Jenising gemblong akehakèh banget, ana sing digawedigawé saka tela[[ketéla pohongpohung|téla pohung]], lan saka beras ketan. Gemblong akehakèh ditemokakeditemokaké ing tlatah [[Jawa Tengah]], [[Jawa Wetan]], [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] lan Ngayogyakarta[[Jawa Kulon]]. Ana uga papan kang ngarani gemblong iku [[''jadah]]'' utawa ''tetel''. GemblongIng biasanetlatah palingJawa enakKulon, yengemblong saka beras ketan biasa dibakar lan dipangan ingnganggo wancisambel esuk[[oncom]]. karoSaliyané dikancanikuwi tehgemblong utawauga kopididol anget,arupa sinambipanganan macaawujug koranbunder lonjong sing diblebet [[gula]].
 
Gemblong biasané paling énak yèn diwur-wuri parutan [[klapa]] lan dipangan ing wanci ésuk karo dikancani [[tèh]] utawa [[kopi]] anget, sinambi maca [[koran]]. Ing karang padésan Jawa Tengah, gemblong minangka salah siji panganan utawa jajan pasar sing kerep dituku kanggo ngirim sarapan wong tandur [[pari]], matun utawa [[waluku|mluku]] lan [[garu|nggaru]] ing [[sawah]].
===Kapurih Ugi Kersa Mriksani===
 
 
==Deleng uga==
* [[panganan]]
* [[Jajan pasar]]
 
{{stub}}
 
[[id:Gemblong]]
78.624

besutan