Tlaga Sarangan: Béda antara owahan

1.653 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (Telaga sarangan dipunalihaken dhumateng Telaga Sarangan)
'''Telaga Sarangan''' inggih menika salah sawijining papan wisata [[Banyu]] kang wonten ing sangandhaping [[Gunung Lawu]]<ref name="telaga">[http://kumpulan.info/wisata/tempat-wisata/53-tempat-wisata/120-telaga-sarangan-magetan.html] (diunduh tanggal 2 Maret 2011)</ref>Ugi Leresipunasring sinebut Telaga Pasir. ‘’’Telaga Sarangan’’’ menika kalebet wonten ing wewengkon Kecamatan [[Plaosan]],[[Kabupaten Magetan]], [[jawa Timur]]. <ref name="telagaSarang">[Mardi Jawi dening Drs. Soetarno]</ref>Leresipun '''Telagainggih Sarangan'''wonten menikaing dadossukunipun wisata[[Gunung andalanipunLawu]]. Saking [[MagetanMageten]]<ref name="telaga"/>minggah ndeder kirang langkung 17 km. Menawi saking [[Tawang Mangu]] kirang langkung 15 km. redinipun alus, menggak-menggok, sesawanganipun nengsemaken. Dene dhuwuruipun papan endah menika kirang langkung 12.287 m saking lumahe segara.
==kahanan==
Telaga meniga wiyaripun kirang langkung 30 hektar lan jeronipun 28 meter.<ref name="telaga"/> “Suhu udara” antawisipun 180 C-250 C.<ref name="telaga"/> Telaga Sarangan saged narik kawigaténanipun para wisatawan ngantos atusan èwu saben taunipun. <ref name="telaga"/> Pramila pihak Dinas Pariwisata sajakipun sengkut mbudidaya amrih Telaga sarangan saged katingal saya nengsemaken lan narik kawigatén.<ref name="telaga"/> Telaga Sarangan ugi nggadahi acara saben taun, kadosta labuh sesaji saben Jum’at Pon wulan Ruwah, preinan sekolah ing tengah yaun, Ledug Sura 1 Muharram, lan Pesta kembang api ing malem warsa énggal.<ref name="telaga"/>
 
==Sakupenging Telaga==
Wonten ing sakupenging Telaga sarangan menika wonten hotel kanggé papan panginepan.<ref name="Sarang"/> Ugi wonten kios-kios ingkang sadéan manéka warni oleh-oleh utawi [[cindera mata]]. <ref name="Sarang"/>Menawi ngersakaken pangunjung saged nitih jaran utawi praon ngubengi Telaga Sarangan menika.<ref name="Sarang"/>
==Fasilitas==
Wonten ing Telaga Sarangan menika kathah fasilitas ing sampun dipun samaptakaken kadosta, warung makan, pasar wisata, panggenan parkir, mushola, lan taman. Kuliner ingkang khasipun Telaga sarangan inngih menika Sate Kelinci.
 
 
 
[[Kategori:Pariwisata]]
[[kategori:Banyu]]
230

besutan