Thiwul: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Thiwul''' yaiku panganan pokok kanthi bahan [[glepumgglepung]] [[gaplèk]] biasa kanggo ngganti [[sega]] [[beras]]. Cara mangan biasané bisa karo [[uyah]], parutan [[klapa]] bisa uga [[gula]]. Ing lingkungan pedunung [[Kabupatèn Gunungkidul|Gunungkidul]] , [[Pacitan]] lan [[Wonogiri]] asring nggunakaké thiwul kanggo panganan sadina-dina. Thiwul kang asalé saka [[gaplèk]] kuwi nduwèni akèh banget kandhutan kaloriné, nanging isih luwih rendah tinimbang [[beras]]. Thiwul uga bisa ngganti anané beras nalika usum paceklik. Thiwul dipercaya bisa nyegah lara [[maag]], weteng keroncongan, lan sapanungale. Thiwul uga digunakake dadi panganan pokok jroing mangsa perang [[Indonésia]] nglawan penjajah [[Jepang]].
 
 
6

besutan