Ruwatan: Béda antara owahan

13 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
typo
(typo)
'''Ruwatan''' iku salahsijining [[upacara adat Jawa]] sing tujuane kanggo mbebasakembébasake wong, komunitas utawa wilayah saka ancaman bahayabebaya. Inti upacara ruwatan iki sejatinesejatiné arupa [[ndonga]], mohonnyuwun perlindunganpangayoman marang [[Gusti Allah]] saka ancaman bahayabebaya-bahayabebaya umpamaneumpamané [[bencana alam]] lan liyaneliyané, uga ndonga mohonnyuwun pengampunan dosa-dosa lan kesalahan-kesalahan sing wis dilakoni sing isa nyebabake bencana.
 
Upacara adat iki asaleasalé saka ajaran budaya Jawa kuna sing sifatesifaté sinkretis sing saiki diadaptasi lan disesuaikedisesuaiké karo ajaran [[agama]].
 
==Makna==
78.625

besutan