Iwak cupang: Béda antara owahan

220 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
 
Cupang hias dibagi dadi:
* ''Halfmoon'' (setengah bulan), cupang jenis iki duwe sirip lan buntut amba lan simetris kaya bentuk wulan setengah. Jenis cupang iki pisanan dibudidaya ana ing [[Amerika Serikat]] dening [[Peter Goettner]] taun [[1982]].<ref name="internet3">{{id}}[http://www.blogiztic.com/info/jenis-jenis-ikan-cupang-hias-lengkap.html www.blogiztic.com] </ref>
* ''Crowntail'' (buntut mahkota) ytawa serit, cupang jenis iki pisanan dibudidayake dening peternak cupang saka daerah [[Jakarta kulon]], yaiku ana ing daerah slipi taun [[1968]]{{fact}} Ciri utamae yaiku sirip lan buntut kang kaya sisir.<ref name="internet3"/>
* ''Double tail'' (ekor ganda).<ref name="internet3"/>
* ''Plakat Halfmoon''.<ref name="internet3"/>
* ''giant'' (cupang raksasa), cupang jenis iki mkasil saka perkawinan silang antarane cupang biasa karo cupang alam, cupang jenis iki ukurane bisa nganti 12 cm.<ref name="internet3"/>
 
==Galeri Cupang==
4.395

besutan