Soekarno: Béda antara owahan

479 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
+ref
(+cithakan Pahlawan Indonesia)
(+ref)
}}
 
'''Ir. Soekarno''' ([[Kabupaten Blitar|Blitar]], [[6 Juni]] [[1901]] - [[Jakarta|Djakarta]], [[20 Juni]] [[1970]]), asma aslinipun '''Kusno Sosrodihardjo'''<ref>{{cite web
'''Ir. Soekarno''' ([[Kabupaten Blitar|Blitar]], [[6 Juni]] [[1901]] - [[Jakarta|Djakarta]], [[20 Juni]] [[1970]]) menika présidhèn kapisan [[Indonesia|Republik Indonésia]] ingang mengku jabatan periode [[1945]]–[[1966]].<ref name="kasenda"> {{cite book|author=Kasenda, Peter|title=Sukarno Muda: Biografi Pemikiran 1926-1933|publisher= Komunitas Bambu, Jakarta|year=2010|id=ISBN 979-3731-77}} Kaca 11, 81.</ref> Panjenenganipun kagungan peran wigatos kanggé mardikakaken bangsa Indonésia saking panjajahan Walanda.<ref name="asvi"> {{cite book|author=Adam, Asvi Warman|title=Membongkar Manipulasi Sejarah|publisher= Kompas Media Nusantara|year=2009|id=ISBN 979-709-404-1}} Kaca 26-32.</ref>. Soekarno menika ingkang kagungan gagasan ngenani [[Pancasila]] amargi panjenenganipun ingkang sepisanan nyetusaken konsèp ngenani dasar negara [[Indonésia]] menika lan panjenenganipun piyambak ingkang maringi nama [[Pancasila]].<ref name="asvi"/> Panjenenganipun menika [[Proklamator Kamardikan]] Indonésia (sesarengan kaliyan Mohammad Hatta) ingkang dumados tanggal [[17 Agustus]] [[1945]].
| last = Labrousse
| first = Pierre
| authorlink =
| coauthors =
| year =
| url = http://www.jstor.org/pss/3351247
| title = The Second Life of Bung Karno Analysis of the Myth (1978-1981)
| format =
| work = JSTOR:Indonesia Vol. 57, Archipel (Apr., 1993), pp. 175-196
| publisher = Southeast Asia Program Publications at Cornell University
| accessdate = 23 Juli
| accessyear = 2011
| quote =
'''Ir.}} Soekarno''' ([[Kabupaten Blitar|Blitar]], [[6 Juni]] [[1901]] - [[Jakarta|Djakarta]], [[20 Juni]] [[1970]])inggih menika présidhèn kapisan [[Indonesia|Republik Indonésia]] ingangingkang mengku jabatan periode [[1945]]–[[1966]].<ref name="kasenda"> {{cite book|author=Kasenda, Peter|title=Sukarno Muda: Biografi Pemikiran 1926-1933|publisher= Komunitas Bambu, Jakarta|year=2010|id=ISBN 979-3731-77}} Kaca 11, 81.</ref> Panjenenganipun kagungan peran wigatos kanggé mardikakaken bangsa Indonésia saking panjajahan Walanda.<ref name="asvi"> {{cite book|author=Adam, Asvi Warman|title=Membongkar Manipulasi Sejarah|publisher= Kompas Media Nusantara|year=2009|id=ISBN 979-709-404-1}} Kaca 26-32.</ref>. Soekarno menika ingkang kagungan gagasan ngenani [[Pancasila]] amargi panjenenganipun ingkang sepisanan nyetusaken konsèp ngenani dasar negara [[Indonésia]] menika lan panjenenganipun piyambak ingkang maringi nama [[Pancasila]].<ref name="asvi"/> Panjenenganipun menika [[Proklamator Kamardikan]] Indonésia (sesarengan kaliyan Mohammad Hatta) ingkang dumados tanggal [[17 Agustus]] [[1945]].
 
Ir. Soekarno kagungan paraban '''Bung Karno'''. Bung Karno dipun gantos déning [[Soeharto]].
2.483

besutan