Aqaba: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
sithik
c (r2.7.1) (bot Menambah: pnb:عقبہ)
c (sithik)
[[File:Aqaba location.png|thumb|200px|Dunung Aqaba ing Yordania]]
'''Aqaba''' ([[Basa Arab|Arab]]: العقبة‎, al-ʻAqabah) iku sawijining kutha cilik sing dumunung ing sisih kidul [[Yordania]], cedhak tapel wates karo [[Israel]]. Kutha iki minangka [[kutha]] pesisir ing [[Yordania]]. Kutha iki minangka [[ibu kutha]] [[Governorat Aqaba]]. Kutha Aqaba nduwèni pedunung cacah 70.000 jiwa (perk.2000). Kutha iki tetanggan karo kutha [[Eilat]], [[IsraelIsraèl]].
 
Kutha AqbaAqaba wiwit didunungi taun 4000 SM. Kutha iki minangkayaiku [[kutha]] ilmiahpalabuhan, ngèlmiah, indhustri, budaya, lan sosial ing [[Yordania]] sisih kidul.
 
== DelengDelengen uga ==
* [[Eilat]]
 
== Pranala luarnjaba ==
{{commons}}