Allah: Béda antara owahan

18 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
{{Basa campuran}}
({{Basa campuran}})
{{Basa campuran}}
[[Gambar:Dcp7323-Edirne-Eski_Camii_Allah.jpg|thumb|right|Kaligrafi '''Allah''' ing sawijining [[Masjid]] Tuwa ing [[Turki]]]]
'''Allah''' ([[basa Arab]] ''allāhu'' الله) utawi kadhang kala ditembungaken déning tiyang Jawi dados '''Gustialah''', inggih punika kuwi sawijining tembung kang dipundhut saking basa [[Arab]] ingkang ateges "[[Pengèran]]". Tembung punika luwih kesohor minangka asma tumrap Pengèran déning tiyang ingkang anganut agami [[Islam]]. Tembung punika wonten kalangan para panutur basa [[Arab]], minangka tembung kang umum kanggo peparing asma tumrap Pengèran, kalebet kagem tiyang [[Yahudi]] kaliyan [[Kristen]] Arab. Mangka, tembung punika ketingal dipungunakaken ugi wonten terjemahan kitab suci agama Kristen kaliyan Yahudi ingkang ngagem basa Arab, ugi terjemahan [[Injil]] wonten basa [[Indhonesiyah]] kaliyan [[Turki]].
78.624

besutan