Louis XVI saka Prancis: Béda antara owahan

18 bèt wis dibusak ,  9 taun kepungkur
</gallery>
==Biografi==
Louis XVI inggih punika ingkang paling barep saking sadulursederek- saduluripunsederekipun, piyambakipun gadhahi takdir dados Raja selajengipun Perancis.
senaosSinaosa piyambakipun inggih punika mahasiswa ingkang sae lan pinter, piyambakipun mboten siap dados [[Raja]]. Piyambakipun menawi tiyang ingkang isinan, kirang gadhahi tanggung jawab. Sawekdal gadhahi umur 15 taun, Louis-Agustus nikahkrama kaliankaliyan [[Marie Antoinette]]. Sawekdal punika [[Maria Antonia]] tasih umur 14 taun inggih punika saking [[Austria]], [[Archduchess Habsburg]]. Nikahan punika inggih punikaminangka prejanjenprajanjen politik antawisipun [[Bourbon]] ([[Prancis]], [[Spanyol]], [[Parma]], [[Napoli]], lan [[Sisilia]]) lan [[Habsburg]] ([[Austria]] Kekaisaran Dinasti: [[Austria]], [[Bohemia]], [[Hongaria]], [[Toscana]]).
 
Sepasang punika ingkang tasih alit dan mboten gadhahi komitmen kagem gesangipun sami- sami. Sedoyo tiyang ing [[Perancis]] sampun ngertos ingkang pasangan punika mboten sami- sami tresna lan mboten akur. Sesamunipun sedoyo, ing tanggal [[11]] [[Juni]] [[1775]] sapanunggalipun simbahiun seda, Louis Agustus dipundadosaken Louis XVI. Piyambakipun dados raja ing umur [[20]] taun.<ref>{{en}}[http://bastille-day.com/biography/LouisXVI-Biography bastille-day.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)</ref>
 
==Cathetan Suku==
{{reflist}}