Wikipedia:Tanggung Jawab Pangurus: Béda antara owahan

185 bèt wis ditambahake ,  12 taun kepungkur
c
tambah sithik
c (tambah sithik)
{{Pangurus}}
'''[[Wikipedia:Pangurus|Pangurus]]''' iku wikiwan/wikiwati sing nduwenduw'e "hak opsis".<ref>'''Opsis'''hak iku cekakan saka "operator sistém" lan dijupuk saka basa Inggris ''sysop''". sing cekakan saka tembung ''system operator''.</ref>Hak sysopopsis iku asale saka kasil pamilihan deningdéning penganggo sing nduwenduwé status "birokrat". Sysop lan birokrat iku diarani pangurus Wikipedia.
 
==Tanggung jawab pangurus==
* Mriksa suntingan penganggo liya sing kamungkinan dianggep nyalahi [[Wikipedia:Aturan|aturan Wikipedia]]
* Mbusak artikel miturut katentuan [[Wikipedia:Kawicaksanan kanggo mbusak kaca|kabijakan pambusakan]]
* NgrapiakeNgrapèkaké artikel (bambah tag rapiake, terjemah, wikify lan liyane)
* Mriksa suntingan sing ora netral (memberikanmènèhi ''tag'', mbusak, netralakenetralaké)
* Mriksa gambar-gambar anyar sing dimuatdiamot (tag, lisensi, sumber, jeneng, commons)
* MbatalakeMbatalaké suntingan [[Wikipedia:Vandalisme|vandal]]
 
==Cathetan sikil==
<references/>
 
[[category:Wikipedia]]