Kaisar Tianqi: Béda antara owahan

30 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
-{{inuseuntil|18 Oktober 2011}}
c (bot Menambah: id:Kaisar Tianqi)
(-{{inuseuntil|18 Oktober 2011}})
 
{{inuseuntil|18 Oktober 2011}}
[[Gambar:Tianqi.png|thumb|250px|Kaisar Tianqi.]]
'''Kaisar Tianqi''' ([[Hanzi]]: 天啟, {{lahirmati||23|12|1605||30|9|1627}}) yaiku kaisar ka-15 saka [[Dinasti Ming]] kang mrentah saka taun [[1620]] nganti tekan taun 1627.<ref name="tianqi"/><ref name="kaisar">{{id}}[http://m-search.jp/ms/n_news.cgi?MoN=g&UoN=wapedia.mobi%2Fid%2FKaisar_Tianqi m-search.jp]</ref> Tianqi lair karo jeneng '''Zhu Youxiao''' (朱由校), yaiku anak pisanan saka [[Kaisar Taichang]].<ref name="kaisar"/> Dheweke dadi kaisar nalika umure nembe 15 taun sawise bapake mangkat nalika taun 1620.<ref name="kaisar"/>
Tianqi yaiku kaisar kang males lan sering nglalekake tugase dadi kepala negara.<ref name="tianqi">{{id}}[http://www.tionghoa.com/2008/07/ www.tionghoa.com]</ref> Dheweke yaiku saijining kaisar kang ora bisa maca lan uga ora seneng sinau.<ref name="kaisar"/> Merga ora bisa anggone maca laporan lan dokumen kenegaraan, ditambah meneh ketidaktertarikane marang urusan negara, kekuasaane banjur disalahgunakake dening kasim kepalane, [[Wei Zhongxian]] lan [[Selir Ke]], ibu susu kang nggedekake dheweke.<ref name="kaisar"/>
Ke yaiku sawijining wanita kang ora bener.<ref name="kaisar"/> Sawise bapake mati, dheweke urip karo salah siji kasim kang jenenge Wei Chao, ora let suwe, dheweke banjur lunga minggat lan pindah menyang kasim liyane kang ora liya yaiku Wei Zhongxian.<ref name="kaisar"/> Manfaatke akses kang amba kanggo gegandengan karo kaisar, dheweke nggoda kaisar enom mau kang ndadekake dheweke kanugrahan gelar Nyonya Fengsheng.<ref name="kaisar"/>
 
{{rintisan}}
==Cathetan Suku==
{{reflist}}
 
{{rintisan}}
 
[[Kategori:Tokoh Dinasti Ming|Tianqi]]
 
78.624

besutan