Grebeg Besar: Béda antara owahan

28 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(grebeg besar)
''' Grebeg Besar ''' yaiku salah sawijining acara ing kutha Demak. Acara iki diadakake saben wulan dhulhijjah, kanggo nyambut bada besar (wulan haji). Perayaan kasebut diadakake kanggo nguru-uri budaya lelulur lan kanggo meriahake sasi besar, mula dijenengake grebeg besar.
Perayaan grebeg besar iki wis dadi ciri khas ing kutha Demak. Grebeg besar iki tekan puncak'e tanggal 10 dhulhijjah. Catatan sejarah Kabupaten Demak pancen ora iso ucul saka usahane para Wali Sanga sing nyebarke agama Islam ing tanah Jawa abad XV. Sing paling utama yaiku Sultan Fatah lan Sunan Kalijaga sing diakoni dadi ''wong pinter'' lan duwe pengaruh ing sejarahe Kabupaten Demak. SehenggaSaengga ora kaget yen akeh acara lan kagiyatan ritual sing dikenalke karo loro tokoh kasebut iseh ana nganti seprene lan dadi ritual sing mesti dienteni bebrayan Demak lan bebrayan njaba Demak <reffref name="internet">{{id}}[http://citizennews.suaramerdeka.com/?option=com_content&task=view&id=1087]08 Mei 2012 </ref>.
 
 
==cathetan sikil==
{{reflist}}
 
'''SEJARAH GREBEG BESAR'''
105

besutan