Bulus: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
}}
 
'''Bulus''' lan '''[[penyu]]''' iku [[kéwan]] sisik kang dhuwèni [[sikil]] papat ([[4]]) kagolong kulawarga [[reptil]]. Kulawarga kéwan kasebut kalebu (ordo) '''Testudinata''' (utawa''Chelonians'') iki asli lan gampang dikenali karana anané [[omah]] utawa [[batok]](''bony shell'') kang atos lan kaku. Ing [[basa]] latin uga asring kasebut ''Trionyx cartilagineus.''
 
Batok bulus iku kapérang dadi rong bagéan. Bagean ndhuwur kang nutupi [[geger]] kasebut karapas karapas (''carapace'') lan bagéan ngisor (''ventral'', [[weteng]]) kasebut ''plastron''. Banjur bagéan iki kapérang manèh dadi rong lapis. Bagéan njaba umumé arupa sisik-sisik gedhé lan atos, kaya [[gendhèng]]. Bagéan sing njero arupa lèmpèng balung kang kasusun rapet kayata bathok.