Oyod: Béda antara owahan

195 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
typo
c (Pras memindahkan halaman Oyot ke Oyod: miturut (lema utama ing Kamus Balai Bahasa Yogya))
(typo)
[[Gambar:Koreni-00.JPG|thumb|right|Oyot sawijining [[wit]]]]
Ing tanduran vaskuler, '''oyod''' utawa '''oyot''' iku salah siji [[organ]] [[tanduran]] sing biasané kependhem ing ngisor lapisan [[lemah]]. Iki dudu pakem, amarga ana oyotoyod sing aerial (tuwuh ing ndhuwur lapisan lemah) utawa aerating (tuwuh sakndhuwurésadhuwuré lemah utawa utamané ing ndhuwur [[banyu]]). Apa menèhmanèh, [[batang (organ tanduran)|batang]] sing biasané wiwit ing ngisor lemah iku uga ora mesthi (deleng rhizome). <!--Dadi, luwih becik negesaké oyot dadi bagéyan saka awak tanduran sing ora ana godhongé, and therefore also lacks nodes. There are also important internal structural differences between stems and roots.-->
 
Bagéyan oyotoyod sing metu pisanan saka batang kasebut radikel. Fungsi utama oyotoyod yaiku:
# nyedhot banyu lan nutrien inorganik
# nebakké awak tanduran ing lemah
78.624

besutan