Kakrasana: Béda antara owahan

227 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
nambahi artikel
(+ silsilah)
(nambahi artikel)
[[Gambar : Krakasana.JPG|thumb|120px|Krakasana]]
'''Krakasana''' yaiku putra pambayun utawa pambarep saka Prabu [[Basudéwa]]. Wiwit cilik mula seneng olah èlmu kanuragan lan sawisé bisa ngalahaké [[Kangsa]] (putra Dèwi [[Maérah]] patutan saka raseksa, Krakasana marisi tahta lan jumeneng nata ing [[Mandura]] kanthi gelar Prabu [[Baladewa]]. Pusakané Krakasana ana 3 yaiku [[Nanggala]], [[Alugara]] lan Kyai [[Puspadhenta]] sing awujud kéwan [[gajah]]. Karosane ngedab - edabi. Kuwat njebol wit sawo sing pinuju awoh. gajah diantem sirahe, mati sanalika.
Nalika timure Kakrasana, negara [[Mandura]] kaancam bebaya. Nalika semana, [[Kangsa]] ngancam kudu dadi ratu ing [[Mandura]]
 
==Silslilah kulawarga==