Basa Sundha: Béda antara owahan

69 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
sithik
c
(sithik)
|}
 
'''Basa Sundha''' iku sawijining [[basa Austronésia]]. Basa iki dipituturake deningdéning kurang luwih 24 yuta jiwa, lan basa nomor loro sing dhuwur dhewedhéwé ing tlatah [[IndonesiaIndonésia]]. Basa iki dipituturaké ing bagéyan kulon pulo [[Jawa]], sisih kiduling [[Banten]], [[Jakarta]] lan tlatah [[Pantura]] (Pantai Lor Jawa)sisih kulon. Ing tlatah pantai lor [[Jawa]] (Pantura) liyané, racaké basa Jawa sing dipituturaké.
 
Ing [[Jawa Tengah]], basa Sundha uga dipituturaké ing tlatah [[Cilacap]], utamané ing kecamatan Dayeuh Luhur, lan tlatah [[Brebes]] ing sisih kidul.
 
Amarga kena pangaruh budayapangaribawa [[budaya Jawa]], dadi ing Basa Sundha uga ana undak-usuk utawa gradasi babasan. Wiwit saka '''Basa Cohag''' atawa '''kasar pisan''' nganti '''Lemes pisan''' sing padha karo [[Krama]].
 
Dialek Bahasa Sundha uga akèh, miwiti saka dhialèk Sundha Banten, nganthi dhialèk Sundha ing Jawa Tengah, piwates ing Bantarkawung, Brebes lan diwatesi basa ing Kali Pemali, sing mula kecampur karo [[Basa Jawa]]. Nanging basa baku sing bisa ditampa déning sakabèhé penutur Basa Sundha sing asalé saka dhialèk kutha [[Bandung]], utawa kerep disebut '''basa sakola''' jaman mbiyèn.
 
== UgaDelengen pirsananauga ==
 
* [[Aksara Sundha]]