Sumbawa: Béda antara owahan

56 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
+ gambar
(Rintisan)
 
(+ gambar)
[[File:Sumbawa_Topography.png|thumb|Pulo Sumbawa]]
'''Sumbawa''' iku sawijining pulo Indonésia sing dunungé sawétané [[Pulo Lombok|Lombok]] lan sakuloné [[Flores]] serta saloré [[Sumba]]. Sumbawa sacara administratif kalebu provinsi [[Nusa Tenggara Kulon]].
 
'''Sumbawa''' iku sawijining pulo Indonésia sing dunungé sawétané [[Pulo Lombok|Lombok]] lan sakuloné [[Flores]] serta saloré [[Sumba]]. Sumbawa iku sacara administratif kalebu provinsi [[Nusa Tenggara Kulon]].
 
Sumbawa iku ambané 15.448 km<sup>2</sup> (kaping teluné Lombok) lan pedunungé cacahé 1,33 yuta iwa (2010). Pulo iki dadi pemarkah wates antara tlatah ing Indonésia sing kena pangaribawa India ing sisih kulon (utamané Agama Hindu lan Islam) lan tlatah sing ora patiya kena pangaribawa India ing sisih wétan.