Ketéla pohung: Béda antara owahan

35 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
sithik
(sithik)
| binomial_authority = Crantz
}}
'''Ketéla pohung''' utawa '''Singkongsingkong''' utawa '''kaspé''', utawa jroning [[Basa Indonésia]]: '''ubi kayu''' utawa '''ubi pohon''', iku [[tetanduran]] taunan tropika lan subtropika saka kulawarga [[Euphorbiaceae]]. [[Uwi]]né dikenal minangka [[panganan pokok]] sing ngasilaké [[karbohidrat]] lan [[godhong]]é minangka [[janganan]].
 
'''Téla pohong''' ing tlatah [[Surabaya]] karan ''menyok'', ing tlatah [[Banyumasan]] diarani ''bodin'' yaiku jinis tetanduran kang biyasa ditandur ana ing tegalan ing [[mangsa rendheng]]. Tela kang ditandur ing taun tropika lan subtropika asalé saka kulawarga [[Euphorbiaceae]]. [[Umbi]]né mumpangaté akeh, salah sijiné bisa kanggo bahan panganan pokok lan ngasilaké [[karbohidrat]] lan [[godhong]] bisa kanggo [[sayuran]]. Godhong téla iku jenengé jlegur. Umbi téla kang ana ing lemah (siti) mertandhakaké, tetanduran iki kagolong ing suku palakepedhem, nduwéni oyot kang dadi pohung utawa umbi. Kanthi nduwéni ciri-ciri wujudé rata-rata gilig lan [[lonjong]]. Ing pohong nduwéni garis tengah kurang luweh 2-3 cm lan dawané kira-kira 50-80cm. Dawa lan gedhené téla bisa dipengaruhi saka jinisé kang ditandur ana ing tegalan. Werniné tela ana loro [[putih]] lan [[kuning]].
 
=== Macem-macemé panganan kang bahan dasaré saka téla ===