Kulawarga basa Romanika: Béda antara owahan

211 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tambah sithik
c (r2.7.2) (bot Menambah: af, als, an, ar, arc, ast, az, bar, bcl, be, be-x-old, bg, bn, bo, br, bs, ca, co, cs, cu, cy, da, de, diq, dsb, el, eml, eo, es, et, eu, ext, fa, fi, fr, frp, fur, fy, ga, gd, gl, gv, he, hi, hr, hsb, ht, hu, ia, id, io, is...)
(tambah sithik)
'''Basa Roman''' iku sawijining kulawarga basa saka rumpun basa Indo-Eropah. Basa Roman iki turunan saka [[Basa Latin]] sing saiki dipituturaké ing sabagéyan gedhé Eropah kidul, Amérika Tengah lan Kidul lan tlatah-tlatah liyané ing Donya. Basa-basa sing kalebu basa Roman iku: [[basa Spanyol]], [[basa Portugis]], [[basa Prancis]], [[basa Italia]], [[basa Rumania]], [[basa Katalan]] lan liya-liyané. Cacahé penutur kurang luwih ana 800 yuta jiwa.
 
[[Kategori:Basa Roman|*]]