Buku: Béda antara owahan

6 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
[[Gambar:Latin dictionary.jpg|right|thumb|200px|Buku kamus.]]
'''Buku''' iku kumpulan [[dluwang]] utawa bahan liyané sing dijilid dadi siji ing salah siji sisihé lan isi [[tulisan]] utawa [[gambar]]. Saben sisih saka lembaran [[dluwang]] jroning buku disebut kaca. Sairing perkembangan jroning babagan donya informatika, saikiuga dikenal uga istilah ''e-book'' utawa [[buku-e]] (buku elektronik), sing ngandelaké [[komputer]] lan [[internet]].
 
Ana sawetara sumber sing mratélakaké sajarah bab buku. Buku pisanan disebutaké lair ing [[Mesir]] taun 2400-an SM sawisé wong Mesir nyiptakaké dluwang [[papirus]]. Dluwang papirus sing isi tulisan iki digulung lan gulungan kasebut minangka wangun buku sing pisanan. Ana uga sing nyritakaké buku wis ana wiwit jaman Sang Budha ing [[Kamboja]] amarga wektu kuwi Sang Budha nulisaké wahyuné ing [[godhong]] lan sabanjuré diwaca makaping-kaping. Ma-abad-abad sawisé kuwi ing [[Cina]], para cendekiawan nulisaké ilmu-ilmuné ing sada sing ditalèni dadi siji. Bab iki duwé pengaruh marang sistem panulisan ing Cina saéngga aksara Cina ditulis sacara vertikal yaiku saka dhuwur mangisor.