Ménaka: Béda antara owahan

272 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
+kategori
Tidak ada ringkasan suntingan
(+kategori)
Sawise teka ing papan patujon, Dewa [[Bayu]] nyebarake wewanginane Menaka kanggo mancing asmara [[Wiswamitra]]. Sawise Wiswamitra melèk, Dewa [[Bayu]] nyingkap kain kang dienggo Menaka. Nalika kuwi, Dewa [[Kama]] manah Wiswamitra nganggo panah asmara. Pangkasane, nepsu asmara Wiswamitra thukul kanggo nyenengi Menaka. Wis pirang-pirang taun kekarone sesambungan, nanging Wiswamitra pungkasane sadar yen Menaka mung sawijining godan kang diwenehake dening [[Indra]] kanggo nggoda tapane. Kanthi soroting mripat kang mancarake kamuntaban, Wiswamitra mandeng Menaka. Menaka gemetar kawedèn lan njaluk pangapura marang Wiswamitra supaya ora dikutuk, amarga dheweke mung nindakake tugas.
 
== Delengen uga ==
* [[Wiswamitra]]
* [[Sakuntala]]
 
 
{{ramayana}}
 
[[Kategori:Tokoh Ramayana]]
 
[[en:Menaka]]
[[id:Menaka]]
[[ja:メーナカー]]
[[lt:Menaka]]
[[ml:മേനക (അപ്സരസ്സ്)]]
[[pl:Menaka]]
[[ru:Менака]]
[[te:మేనక]]
[[uk:Менака]]
6.407

besutan