Saksofon: Béda antara owahan

19 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
sithik
(sithik)
[[gambar:Saxophone alto.jpg|thumb|200px|gambar saksofon]]
'''Saksofon''' yaiku piranti sing isih mèlu kulawarga ''woodwind''. Saksofon biasané digawé saka [[logam]] lan carané nganggo nggunakaké ''single-reed'' kaya [[klarinet]]. Saksofon biasané kerep digunakaké ing ''big band music'' lan jazz, nanging wiwitané saksofon digunakaké minangka piranti [[orkestra]] lan band militer. Saiki wis akèh [[merk saksofon]] kang sumebar ing pasaran kayata; ''Selmer, Conn, Yamaha, Yanagisawa, L.A.Sax, Jupiter, Lincoln, La Fleur, Weril, Lark, lan Subaru.''
Saiki wis akèh [[merk saksofon]] kang sumebar ing pasaran kayata; ''Selmer, Conn, Yamaha, Yanagisawa, L.A.Sax, Jupiter, Lincoln, La Fleur, Weril, Lark, lan Subaru.''
 
Wong kang nggunakakè saksofon diarani [[saksofonis]]. Saksofonis Indonesia[[Indonésia]] ingkang misuwur yaiku: [[Embong Rahardjo]] (alm), [[Didiek S.S.S]], [[Paulus Cucuripet]], lan [[Kenny Joe]]. Saksofonis Internationalinternational kang Legendaris ingkang misuwur kayata: [[Coleman Hawkins, Stanley Turrentine, Zoot Sims,Charlie Parker, lan Joe Henderson]]. Saksofonis internasional kang misuwur ing jaman saiki kayata: [[Kenny G, Dave Koz, Eric Marienthal, Richard Elliot, Sadao Watanabe, Kirk Whalum, lan Kenny Garretta]].<ref>[http://wartawarga.gunadarma.ac.id/2012/01/macam-macam-sax-2/ Macam-macam Sax]</ref>
 
==JeniséJinisé saxophone==
Beda karo [[tuts]] piano sing bisa duwe akeh titi laras, wiwit saka ''do'' paling cendhak nganti ''do'' paling duwur. Saksofon ora bisa akeh kaya piano, mula saxophone di gawe kanthi akeh ukuran kanggo ngasilake titi laras kang jangkep kaya piano. Saksofon cacahe ana 14 jenis. Saka 14 jenis kuwi kang asring kasebut yaiku saksofon sopran, alto, lan tenor. Saksofon sopran bentuké lurus kaya kang dianggo Kenny G. Saksofon alto bentuke rada mlengkung kaya huruf "J". Jenis iki biasané dianggo Dave Koz. Nang nduwuré alto ana saksofon tenor, lan biasané diarani saksofon jazz. Kang lewih gedhé manèh yaiku saksofon bariton.<ref>[http://debritto.net/isi/yuk_main_saxophone Yuk Main Saxhophone]</ref>