Fosfolipid: Béda antara owahan

41 bèt wis dibusak ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
{{Inuseuntil|28 Pebruari 2013}}
[[Gambar:Phospholipid.svg|thumb|150px|Fosfolipid]]
[[BerkasGambar:phospholipid_structure.png|thumb|185px|Kelompok molekul polar, di perlihatkan dengan warna merah.{{br}} '''U''' dindikasi mengandung bagian molekul [[hidrofobik]], di perlihatkan dengan warna biru.]]
[[BerkasGambar:Phosphatidyl-Choline.svg|thumb|185px|[[Fosfatidil kolin]] adalah komponen utama [[lesitid]], yang juga merupakan sumber [[kolin]] dalam sintesis asetilkolin dalam kolinergik neuron]]
 
'''Fosfolipid''' utawi ''phospholipid'' inggih punika [[glisérida]] ingkang ngandung [[fosfor]] ing béntuk [[Èstér]] asam [[fosfor]]. Punia fosfolipid sagéd dipunwastani [[[fosfogliserida]]. <ref>Sumber: http://id.shvoong.com/tags/fosfolipid/#ixzz28fjOQHpp</ref>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012)
'''Fosfolipid'''
== Pangèrtosan fosfolipid ==
Fosfolipid utawi ''phospholipid'' inggih punika [[glisérida]] ingkang ngandung [[fosfor]] ing béntuk [[Èstér]] asam [[fosfor]]. Punia fosfolipid sagéd dipunwastani [[[fosfogliserida]]. <ref>Sumber: http://id.shvoong.com/tags/fosfolipid/#ixzz28fjOQHpp</ref>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012)
Fosfolipid inggih punika suatu [[glisèrida]] ingkang ngandung [[fosfor]] ing béntuk [[Èstér]] asam [[fosfor]]. <ref>http://ftpitp09.blogdetik.com/files/2010/05/struktur-dan-klasifikasi-lipid.pdf</ref>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012)
fosfolipid inggih punika kalih asam lémak lan gugus [[fosfat]] ingkang gégayutan kaliyan molékul [[gliserol]]. Komponén utami mémbran biologi. <ref>http://ftpitp09.blogdetik.com/files/2010/05/struktur-dan-klasifikasi-lipid.pdf</ref>(dipununduh Tanggal 9 Oktober 2012)
5.490

besutan