Yitzhak Rabin: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2+) (Bot: Nambahaké mk:Јицак Рабин)
}}
 
'''Yitzhak Rabin''' {{Audio|He-Yitzhak_Rabin.ogg|mirengaken}} ({{lahirmati|nama=[[Bahasa Ibrani]]: '''יִצְחָק רַבִּין'''|[[Yerusalem]], [[Mandat Britania Palestina]], sapuniki [[Israel]]|1|3|1922|[[Tel Aviv]], [[Israel]]|4|11|1995}}) punika satunggiling [[pulitikus]] lan [[jendral]] [[Israel]]. Rabin punika [[Perdhana Mentri Israel|Perdhana Mentri]] kaping gangsal [[Israel]] taun [[1974]] – [[1977]] lan njabat malih taun [[1992]] dumugi [[Pamejahan Yitzhak Rabin|panjenenganipun kapejahi taun 1995]] déning [[Yigal Amir]], satunggiling aktivis sayap tengen ingkang mboten nyengkuyung kawicaksanan ngenani [[Prajanjian Oslo]]. Rabin punika perdhana mentri Israel sepindhah ingkang dipunwiyosaken ing [[Israel]], satunggil-satunggilipun perdhana mentri Israel ingkang kapejahi lan tiyang angka kalih ingkang tilar donya salebeting jabatanipun sasampunipun [[Levi Eshkol]].
 
== Nèmnèman lan Pelayanan ing Palmach ==
Rabin miyos ing [[Yerusalem]] ingkang mlebet bagéyan wilayah [[Palestina]] (tepatipun: [[Mandat Britania Palestina]]).
 
Salebetipun mangsa jabatanipun ingkang kaping kalih, panjenenganipun ngupados damel hubungan becik kaliyan [[Palestina]]. Margi upadosipun puniku, nalika taun [[1994]] sesarengan [[Yasser Arafat]] lan Mentri Manca Nagari [[Shimon Peres]] panjenenganipun pikantuk [[bebungah Nobel Perdamaian]]. Wonten sapérangan pihak ingkang nampik keras lelampahan perdamaianipun. Tanggal [[4 November]] [[1995]], panjenenganipun tiwas dipunbrondong [[pluru]] déning sesami [[Yahudi]] ing [[Tel Aviv]].
 
== Pranala njawi ==