Pakèl: Béda antara owahan

78 bèt wis ditambahake ,  9 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: {{Taxobox | color = lightgreen | name = Bacang | image = Mangif foetid 071228-2963 khjo.jpg | image_width = 250px | image_caption = Buah muda dan tangkai perbungaan | regnum = Pla...)
 
| color = lightgreen
| name = Bacang
| image = Mangif foetid 071228-29632959 khjo.jpg
| image_width = 250px
| image_caption = Buah muda dan tangkai perbungaan
| binomial_authority = [[João de Loureiro|Lour.]]
}}
[[File:Mangif foetid 080130-4201 tdp.jpg|thumb|Mangif foetid 080130-4201 tdp]]
 
'''Pakèl''' yaiku sawijining jinis wit woh-wohan kang isih duwe kerabat karo [[pelem]]. Woh pakèl disebut uga '''bacang'''<ref name="internet1"> [http://taksonomi.haruting.com/taksonomi-buah-bacang/] </ref>. jeneng liya saka pakel ing antarane miturut dhaerahe ing antarane ''limus'' ([[bahasa Sunda|Sd.]]), ''asam hambawang'' ([[bahasa Banjar|Banjar]]), asam kopak, asam putar, asam payang ([[Samarinda]])<ref name="internet1"> [http://taksonomi.haruting.com/taksonomi-buah-bacang/] </ref>. Disebut uga ''macang'' utawa ''machang'' ([[bahasa Melayu|Malaysia]]), ''maa chang, ma chae'' utawa ''ma mut'' ([[Thailand]]), ''la mot'' ([[Myanmar]]),[[basa inggris]] disebut ''bachang'' utawa ''horse mango''. Minangka jeneng elmiahe yaiku ''Mangifera foetida'' Lour.<ref name="internet1"> [http://taksonomi.haruting.com/taksonomi-buah-bacang/] </ref>
 
586

besutan