Dewandaru: Béda antara owahan

1.002 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
(Kaca énggal: Dewandaru (Eugenia uniflora ) utawa kang biasa disebut cereme walanda yaiku tanduran anggota saka familia Myrtaceae kang asale saka nagara brazil. Deskripsi dewandaru yaiku tandura...)
 
{{Taxobox
| name = Dewandaru
| image = Starr 080610-8159 Eugenia uniflora.jpg
| regnum = [[Plantae]]
| unranked_divisio = [[Angiosperma]]
| unranked_classis = [[Eudikotil]]
| unranked_ordo = [[Rosidae]]
| ordo = [[Myrtales]]
| familia = [[Myrtaceae]]
| genus = ''[[Eugenia]]''
| species = '''''E. uniflora'''''
| binomial = ''Eugenia uniflora''
| binomial_authority = [[Carolus Linnaeus|L.]]
}}
Dewandaru (Eugenia uniflora ) utawa kang biasa disebut cereme walanda yaiku tanduran anggota saka familia Myrtaceae kang asale saka nagara brazil.
 
Deskripsi
dewandaru yaiku tanduran taunan kang bentuke wit kanthi ukuran sedheng dhuwure watara 2-5 m. godhonge tunggal, pucuke lancip, pinggirane rata, balung godhonge nyirip, duwe lapisan arupa lilin, lan ukurane dawa. godhong kang enom wernane abang. kembange cilik cilik kanthi werna kuning susu. wohe kang wis tuwa wernane abang semu ireng, bunder lan mlengkuk mlengkuk. wijine bunder cilik, atos, lan wernane soklat. oyote tunggang lan wernane uga soklat.
 
kembange cilik cilik kanthi werna kuning susu.
[[Kategori:tanduran]]
wohe kang wis tuwa wernane abang semu ireng, bunder lan mlengkuk mlengkuk.
 
wijine bunder cilik, atos, lan wernane soklat.
[[az:Eugenia uniflora]]
oyote tunggang lan wernane uga soklat.
[[de:Surinamkirsche]]
[[en:Eugenia uniflora]]
[[eo:Pitango (arbo)]]
[[es:Eugenia uniflora]]
[[fr:Cerisier de Cayenne]]
[[gn:Ñangapiry]]
[[he:פיטנגו]]
[[id:Ceremai belanda]]
[[ja:ピタンガ]]
[[lt:Vienažiedė eugenija]]
[[ml:സൂരിനാം ചെറി]]
[[nl:Surinaamse kers]]
[[pl:Goździkowiec jednokwiatowy]]
[[pt:Pitanga]]
[[ru:Суринамская вишня]]
[[to:Polokanite]]
[[tr:Surinam kirazı]]
[[zh:苏里南苦樱桃]]
586

besutan