Swèdhen: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
c (r2.7.2+) (Bot: Ngowah war:Suecia dadi war:Suwesya)
cctld = .se |
footnotes = <sup>1</sup> För Sverige i tiden ([[basa Indonesia]]: ''Kanggo Swedia; salawasé'') dipigunakaké déning Carl XVI Gustaf minangka motto pribadi jroning tugas minangka raja Swedia.
<sup>2</sup> [[Basa Swedia]] kuwi basa nasional ''de facto'' Swedia. Saliyané kuwi, ana 5 basa liyané kang diakon sacara resmi minangka basa [[minoritas]].
}}
 
Kapadetan pedunung Swedia endhèk banget, séjéné ing [[daerah metropolitan]]. Ora ana [[basa resmi]] nanging sacara ''[[de facto]]'', basa resminé yakuwi [[basa Swedia]] utawa ''Svenska'' ditambah 5 [[basa]] minoritas liyané.
 
Swedia minangka salah sawijining negara paling miskin ing [[Eropah]] ing [[abad ka-19]], disebabaké déning konsumsi [[alkohol]] kang dhuwur lan dogmatik [[Protestanisme]]. Kahanan mau owah nalika [[transportasi ing Swedia|transportasi]] lan [[komunikasi ing Swedia|komunikasi]] berkembang ngidinaké pemanfaatan aset alam saka sawetara bagéyan negara, kang misuwur yakuwi [[kayu]] lan [[bijih wesi]]. Saiki, negara iki diarani [[liberal]] lan pepénginan kanyamaan kang kuat, lan biasané ana ing urutan nduwur ana ing [[Indeks Pengembangan Manusia]] [[PBB]].
 
Ibukutha negara penghasil [[mobil]] [[Volvo]] iki yakuwi [[Stockholm]]. Pedunungé sangang yuta jiwa manggoni luwih saka 440.000 km&sup2; saéngga negara iki dadi urutan ka-155 jroning kapadetan pedunung ing donya.