Pangrancaban Bastille: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  8 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
| notes =
}}
'''Panyerbuan Bastille''' katindakaken déning warga [[Paris]] tanggal [[14 Juli]] warsa 1789. [[Dina Bastille|Bastille]] inggih menika satunggaling [[pakunjaran]] ingkang dados simbol tirani krajan [[Dinasti Bourbon]]. <ref name="internet 1"> {{id}} [http://indonesian.irib.ir/hidden-25/-/asset_publisher/3UaO/content/id/5132082 indonesian.irib.ir] (dipununduh tanggal 26 Maret 2013)</ref> Panyerangan menika minangka wiwitanipun [[Révolusi Perancis]]<ref name="internet 1"/>. Bastille dipunwangun taun 1370 minangka benteng kagem njagi kitha Paris saking serangan Inggris<ref name="internet 1"/>. Ing abad kaping 17, Bastille ingkang kapisan dipunginakaken minangka pakunjaran papan panggenan kagem para penjahat kelas atas, tahanan [[politik]], saha mata-mata<ref name="internet 1"/>. Saperangan tahanan langsung dipunkunjara tanpa lumantar pengadilan amargi menika utusanipun [[raja]]<ref name="internet 1"/>.