ATR 72: Béda antara owahan

39 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
c (→‎Dhesain: jarwa)
 
== Dhesain ==
Penumpang ngleboni montor mabur migunakaké lawang mburi (kang langka banget digunakaké sajroné montor mabur penumpang) wondéné lawang ngarep digunakaké kanggo nglebokaké kargo. Finnair mesen ATR 72 dewekekanggo dhèwèké kanthi lawang penumpang ngarep nganti dewekedhèwèké isa migunakakemigunakaké garbarata jetjèt ing [[BandarBandhar UdaraUdhara Helsinki-Vantaa]].<ref>[http://www.airliners.net/open.file/0290349/M/ Photos: ATR ATR-72-201 Aircraft Pictures | Airliners.net<!-- Bot generated title -->]</ref>
 
GanjalanGanjelan buntut kudu dipasang nalika penumpang metu utawa mlebu pesawatmontor sajronemabur sajroné kasus yenyèn irung pesawatmontor mabur kaangkat, kang kerep kedadean kedadéyan kargo lan penumpang metu lan mlebu kantikanthi prosedurprosedhur kang salah.
 
PesawatMontor mabur ATR ora memilikiduwé [[Auxiliary Power Unit]] (APU) sepertikayadéné umumnyaumumé pesawatmontor mabur liya lain, APU hanyamung merupakanarupa opsipilihan tambahan danlan akanbakal diletakkandisèlèhaké diing bagiyanbagéyan kargo C4. SebagiyanSebagéyan besargedhé pesawatmontor dilengkapimabur dengandijangkepi remkanthi rèm baling-baling (biasanyabiyasané disebutdiarani minangka "Hotel Mode") kang menghentikanngendhegaké baling-baling padaing mesin #2 (kanantengen), memungkinkanmungkinaké mesin kanggo menyalaurip danlan menyediakannyepakaké udaraudhara danlan tenaga kanggo pesawatmontor mabur tanpa memutarmuter baling-baling. RemRèm baling-baling tersebutkasebut merupakanarupa penggunaanpanggunan kang ora pentingwigati, danlan banyakakèh maskapai melepasngeculaké remrèm tersebutkasebut, danlan akhirnyaakiré perusahaan menghilangkannyangilangaké saka pesawatmontor sepenuhnya.mabur Halsakpenuhé. iniIki menghilangkanngilangaké kebutuhankabutuhan beratabot tambahan danlan pengeluaranpametu kanggo perawatan APU danlan remrèm baling-baling.<ref>http://www.atraircraft.com/downl/ATR%2042-72%20The%20Regional%20Way%202005.pdf</ref>
 
== Varian ==
8.252

besutan