ATR 72: Béda antara owahan

88 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
→‎Varian: typo, diakritik
c (→‎Dhesain: jarwa)
c (→‎Varian: typo, diakritik)
== Varian ==
[[gambar:KFR-ATR72-VT-KAT.jpg|thumb|[[Kingfisher Airlines]] ATR 72-500]]
[[gambar:Arkia ATR 72 4X-AVX at LLET.jpg|thumb|[[Arkia]] ATR 72-500 parkir ing [[BandarBandhar UdaraUdhara Eilat]], [[Israel]]]]
[[gambar:Atr 72-500 wings.jpg|thumb|[[Wings Air]] ATR 72-500 parkir ing [[BandarBandhar UdaraUdhara Internasional Sultan Hasanuddin]], [[Makassar]]]]
[[gambar:aurigny atr72 g-bxtn lands arp.jpg|thumb|leftright|[[Aurigny Air Services]] ATR 72-200 mendaratndharat ing [[BandarBandhar UdaraUdhara Internasional Bristol|BandaraBandhara Bristol]], [[Inggris]]]]
[[gambar:VASCO-ATR72.JPG|thumb|leftright|[[Vietnam Air Service Company]] ATR 72-200 ing [[BandarBandhar UdaraUdhara Co Ong]], [[Con Dao]], [[Vietnam]]]]
 
=== ATR 72-100 ===
DuaLoro sub-tipe dipasarkandipasaraké minangka serisèri 100 (-100)
;ATR 72-101
:Varian roduksiprodhuksi awal ditenagaiditenagani 2 mesin PW124B lan disertifikasidisèrtifikasi nalikasasi [[September]] [[1989]].
;ATR 72-102
:Varian kang ditenagaiditenagani PW124B disertifikasidisèrtifikasi nalikasasi [[Desember]] [[1989]]
 
=== ATR 72-200 ===
2Loro sub-tipe dipasarakedipasaraké minangka serisèri 200 (-200).
versiVèrsi -200 yaikuiku versivèrsi produksiprodhuksi awal, ditenagaiditenagani kantikanthi mesin [[Pratt & Whitney Canada]] [[Pratt & Whitney Canada PW100|PW124B]] kantikanthi tenaga 2400 [[daya kudajaran|dk]].<ref>[http://www.atraircraft.com/atr72200_210_ok.htm ATR 72-200]</ref>
;ATR 72-201
:Varian -101 kantikanthi [[maximumBobot take-offmaksimum weightlepas landhas|MTOW]] luwih gedhegedhé, varian kantikanthi mesin PW124B disertifikasidisèrtifikasi nalikasasi [[September]] [[1989]].
;ATR 72-202
:Varian -102 kantikanthi [[maximumBobot take-offmaksimum weightlepas landhas|MTOW]] luwih gedhegedhé, varian kantikanthi mesin PW124B disertifikasidisèrtifikasi nalikasasi [[Desember]] [[1989]].
 
=== ATR 72-210 ===
2Loro sub-tipe dipasarakedipasaraké minangka serisèri 210 (-210), versivèrsi -211, (lan kang kantikanthi lawang kargo luwih gadhegadhé, disebut versivèrsi -212), yaiku versivèrsi -200 kantikanthi mesin [[Pratt & Whitney Canada PW100|PW127]] kang ngasilakengasilaké tenaga 2750 dk kang masing-masingkabèh dikembangakedikembangaké kanggo kondisikahanan panas lan keduwurankadhuwuran luwih. DibedakakeDibédakaké andhedhasar jenis lawang utama lan lawang daruratdharurat.
;ATR 72-211:
:DitenagaiDitenagani PW127 disertifikasidisèrtifikasi nalikasasi Desember [[1992]]
;ATR 72-212
:DitenagaiDitenagani PW127 disertifikasidisèrtifikasi nalikasasi Desember 1992
 
== Operator ==
8.252

besutan