Pengantèn: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
typo
(-tag {{inuseuntil|28 Pebruari 2013}})
(typo)
'''Pengantèn''' iku sepasang [[wong]] (penganténpengantèn putri lan pengantén kakung) ing acara penganténan sing wis nglakoni upacara [[ijab kabul]] lan sah dadi pasangan suami istri miturut hukum [[agama]]. Pengantén utawa manténmantèn iku uga biasa diarani raja sedina merga ing [[dina]] [[pawiwahan]], pasangan iku disandingaké ing [[singgasana]] utawa [[pelaminan]] sing disediaké kusus uga dihiasi kusus. Pasangan penganténpengantèn uga diladéni kusus déning kaluwargané dhéwé-dhéwé uga ngagem [[rasukan]] kusus kaya pasangan [[raja]] lan [[permaisuri]].
 
==Rasukan pengantèn==
Rasukan sing diagem penganténpengantèn iku dirancang lan digawé kusus, béda karo rasukan liyané. Umumé sing diagem penganténpengantèn kakung iku luwih ringkes tinimbang sing diagem penganténpengantèn putri, iki utamané ing upacara [[penganténanpengantènan modernmodhèrn]]. <br>
Biasané rasukan pengantenpengantèn iki dadi tanggeljawabtanggugjawab [[pemaès]] utawa uga diarani [[dhukun]] penganténpengantèn.
 
==Kamar pengantèn==
Kamar penganténpengantèn yaiku kamar kang digunakaké kanggo pengantén sakkloron.
Kamar kang disiapaké kanggo turu bareng ing [[malam pertama]] utawa bengi sepisanan sawisé padha manténan.
Kamar kang didhékorasi apik lan wangi supaya ora bisa nglalèkaké bengi iku.
 
==Bengi pengantèn==
Bengi penganténpengantèn yaiku bengi sepisanan sawisé upacara penganténan kelakon.
 
==Pengantèn Kakung==
PenganténPengantèn [[kakung]] utawa biasa diarani manténmantèn lanang iku wong [[lanang]] sing dadi penganténpengantèn. PenganténPengantèn kakung umumé ngagem rasukan sing isa nampilaké sosok sing gagah perkasa. Ing upacara penganténanpengantènan [[adat]], penganténpengantèn kakung ditampilaké kaya raja. Ing upacara penganténanpengantènan biasa, penganténpengantèn kakung iki biasané ngagem rasukan kakung formal kaya stélanstèlan [[jas]].
 
==Pengantén Putri==
PenganténPengantèn [[putri]] utawa biasa diarani manténmantèn wedokwédok iku wong [[wedokwédok]] sing dadi penganténpengantèn. Umumé ngagem rasukan sing bisa nampilaké sosok sing [[ayu]] lan anggun uga bisa ngagem [[rasukan tradhisional]] tuladhané [[kebaya]].
 
==Uga pirsani==
*[[PengantenanPengantènan]]
*[[PengantenPengantèn anyar]]
*[[PengantenPengantèn massal]]
*[[PengantenPengantèn adat Jawa]]
 
 
{{rintisan}}
 
[[Kategori:PengantenanPengantènan]] [[Kategori:PengantenPengantèn]]
78.625

besutan