Protèstan: Béda antara owahan

30 bèt wis ditambahake ,  7 taun kepungkur
c
Penulisannya saja
c (Bot: Migrating 107 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q23540 (translate me))
c (Penulisannya saja)
==== '''Protèstan''' iku salah siji [[mazhab]] ing agama [[Kristen]]. Mazhab utawa [[denominasi]] iki muncul amargi protès [[Martin Luther]] taun [[1517]] liwat [[95 dalil Luther|95 dalil]] Martin Luther. ====
 
Tembung Protèstan iku sejatine asale saking pro-testanum sing maknane "bali neng [[Injil]] (''testanum'').
 
Gerakan [[Reformasi]] (Pembaruan) kayata Martin Luther iku dudu sing pertama ing kalangan Gereja Katolik, sedurunge ada gerakan-gerakan sing mirip, contone neng <nowiki>[[Prancis]]</nowiki> sing dipimpin [[Peter Waldo]] (saiki pengikute nggabung neng Gereja Waldensis), uga ana gerakan sing dipimpin [[Yohanes Hus]] (1369-1415).
 
Taun [[2005]], 5,9%–14.276.459 saking 241.973.879 penduduk [[Indonesia]], nganut agama Protestan<sup>1</sup>. Iku disebabke pengaruh misionaris saking [[Belanda]], umume gereja Protestan ing [[Indonesia]] dipengaruhi dening ajaran [[Calvin]], lan sebagian liyane duwe corak [[Lutheran]].