Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

120 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
== Silsilah Tribhuwana ==
Jeneng asli Tribhuwana Wijayatunggadewi (utawa dicekak Tribhuwana) yakuwi '''Dyah Gitarja'''. Dheweke putrine [[Raden Wijaya]] lan [[Gayatri]]. Kagungan adhi kandhung jenenge [[Dyah Wiyat]] lan mas tiri karan [[Jayanagara]]. Nalika jaman pamrintahan Jayanagara ([[1309]]-[[1328]]) Tribhuwana diangkat dadi penguasa ing '''Jiwana''' ''bergelar'' '''Bhre Kahuripan'''.
 
Miturut kitab ''[[Pararaton]]'', Jayanagara keweden amarga mbebayani tahtane, mula adhik kelorone ora dientokke nikah.
 
== Rujukan ==
4.487

besutan