Tribhuwana Wijayatunggadewi: Béda antara owahan

23 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
 
== Silsilah Tribhuwana ==
Jeneng asli Tribhuwana Wijayatunggadewi (utawa dicekak Tribhuwana) yakuwi '''Dyah Gitarja'''. DhewekeDhéwéké putrineputriné [[RadenRadèn Wijaya]] lan [[Gayatri]]. Kagungan adhi kandhung jenengejenengé [[Dyah Wiyat]] lan mas tiri karan [[Jayanagara]]. Nalika jaman pamrintahan Jayanagara ([[1309]]-[[1328]]) Tribhuwana diangkat dadi penguasa ing '''Jiwana''' ''bergelar''diwènèhi gelar '''BhreBhré Kahuripan'''.
 
Miturut kitab ''[[Pararaton]]'', Jayanagara kewedenkewedén amarga mbebayani tahtanetahtané, mula adhik putri keloronekeloroné ora dientokkediéntokaké nikah. SawiseSawisé Jayanagara sedaséda taun 1328, para [[ksatriya]] teka arep nglamar adhik putri keloronekeloroné. PungkasanePungkasané, sawisesawisé ditindakakeditindakaké sayembara, kaentukkaéntuk wong lanang loro, yaiku Cakradhara minangka bojonebojoné Dyah Gitarja, lan [[Kudamerta]] minangka bojonebojoné [[Dyah Wiyat]].
 
Cakradhara ginelar Kertawardhana Bhre TumapelTumapèl. SawiseSawisé nikah, Cakradhara lan Dyah Gitarja duweduwé putra [[Dyah Hayam Wuruk]] lan Dyah Nertaja.
 
== Rujukan ==
4.487

besutan